Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuelsson trotsade molnen

/

Annons

- Låt oss leka bort regnet, ropar Mikael Samuelsson ut mot den molntäta himlen och sjunger dagens första sång, en mix av Fredmans Epistel nummer 48 (solen glimmar blank och trind) och Beatleslåten Here comes the sun.

Skickliga cellisten Svante Henrysson kompar med Here comes the sun-introt redan tidigt och mer och mer vävs de båda melodierna in i varandra. Snyggt.

Men det hjälps inte. En regnskur kommer ändå och resten av konserten förblir molnig. Publiken sitter stilla under paraplyer och regnhuvor. Kontakten till artisten på scenen uteblir.

Men det är vädrets fel. Inte Mikael Samuelssons.

Med teatrala utspel bjuder han på en repertoar signerad Bellman, Taube och Sjöberg. Mellan numren mellansnackar han, kallar Bellman för "en sufisk mystiker" och delger sina personliga minnen till flera sånger.

Särskilt glimmar han till i Färden till Siros som har precis den typ av episk, dramatisk text som får både Samuelssons röst och skådespelartalanger att komma till sin rätt.

Han har en fin förmåga att förmedla sångernas innehåll och får varje visa att bli sin egen berättelse. Det är fängslande.

Mikael Samuelsson, tillsammans med duktiga musiker, kan konsten att underhålla en publik.

Och trots att de aldrig lyckas sjunga bort molnen blir det en trevlig och avspänd eftermiddag i Sångs.

Fakta:

Musik Viskonsert

HÖGA VISOR HÖGT JAG GNOLAR

Mikael Samuesslon, sång, Svante Henrysson, cello, Lennart Simonsson, klaviatur

Karlfeldtgården Sångs, Sjugare

Publik: Cirka 200

8/7

Mer läsning

Annons