Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salt och sött i repertoaren

Annons

De gör naturligtvis också helt rätt i att satsa på den humoristiska biten, för det behövs en motvikt till det lite präktiga och duktiga som hotar att laka ur anrättningen. Lite salt till det söta.

Men att Vibafemba kan sina stämmor råder det inga tvivel om. De imponerar stort alla fem sångmässigt.

Samtidigt är de avslappnade och verkar ha kul på scen. Dalmasen Erik Lindmans danssteg drog ner många skratt. Mellansnacken fyller också en viktig funktion och funkade utmärkt.

Låtarna behandlar allt från släktforskning (bara drängar och pigor i leden...) och den avundsjuka som basarna i kören får utstå till manliga kinderägg och hyllningar till det mediokra.

Roligaste numret är när basen Johan Jern som en ganska porträttlik Lars Ohly (folklig jeansjacka) sjunger Drömmen om Lenin.

En annan höjdare är Princelåten Kiss, i Docenternas översättning.

Ibland är det bara fråga om vackra sånger, utan knorr - som ett av extranumren, Ted Gärdestads För kärlekens skull, eller ett suggestivt stycke där Lindman sjunger (eller snarare gör ljud) mot sitt eget eko.

Showen som helhet puttrar på i ett makligt tempo. Emellanåt blir det lite väl ljummet och välanpassat - men det kan man ha överseende med och oftast håller de sig på rätt sida av strecket.

De belönades med stående applåder.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons