Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälenpubliken gillar Marit Bergman

Annons

Ett par sånger in i sin första dalafjällspelning kan kvällens huvudfigur och hennes band glatt konstatera att de varit nervösa i onödan. Det blir ingen skitspelning.

Publiken i Sälen gillar Marit Bergman.

- Ni är ju här. Och ni är jättefina!

Publiken är inte ensam om att vara jättefin. Marit och hennes maffiga 8-mannaband är så många att de nästan spiller utanför HC:s lilla klubbscen, men de tycks ha sanslöst mycket vårkul tillsammans och scenutstrålningen är ett stort fånleende hela spelningen igenom. Det är oerhört smittsamt.

Och musiken sätter sprätt på vinterstela själar.

Trots att bandet skramlar iväg en spelning som kanske är mer avslappnad och småslarvig än normalt så är det gnistrande, livsbejakande och vackert nästan hela tiden.

Låtarna från nya albumet Baby dry your eye får eftersäsongens HC-publik att dansa som vårkalvar framför kravallstaketet.

- Jag skrev den här låten när jag var ledsen, så att jag skulle bli glad. Och är det någon som är ledsen så kan jag tala om att den funkar.

Visst funkar Let's just fall in love. I will always be your soldier och Adios amigos funkar också.

Vad som funkar mindre bra är Marits coverversioner av Mary J Bliges Real love och Motowndiscodängan Don't leave me this way.

Men det faktum att coversångerna känns bleka vid en jämförelse är givetvis ett stort GULD i betyg till Marits egna låtar. De är så slitstarka och välkonstruerade att de funkar i alla lägen.

Imponerande.

- Hej då, kära skidåkare, vi ses i sommar! säger Marit efter en avslutande extas-extranummer-version av This is the year.

Och just den här lyssnaren längtar redan efter att få se Marit Bergman välta Stationsgatan i Borlänge över ända på Peace & Love i juli.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons