Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahara Hotnights: "Vi är riktigt sugna"

Annons

Sahara Hotnights senaste platta Kiss & Tell släpptes i maj och tjejerna har inte haft många lugna stunder sedan dess. De har gjort en del spelningar på hemmaplan, bland annat på Hultsfredsfestivalen och på Where the action is i Göteborg och Stockholm.

Men framför allt har de turnerat för amerikanerna både tillsammans med The Hives och ensamma.

Men nu är det dags, i går var det nordisk Sahara Hotnights-turnépremiär i Gävle.

Är ni fortfarande lika heta på hemmaplan, Maria Andersson?

- Ja, nog tror jag det. Det är skitsvårt att säga, vi har ju inte varit ute på någon Sverigeturné sedan turnén med Randy 2001 så vi är riktigt sugna på att spela nu. Det är kul att spela varje kväll, då är man i gång, det finns ingen poäng i att åka hem emellan spelningarna.

Det måste bli många timmar i turnébussen, hur håller ni sams?

- Vi är så vana vid varandra nu, man är inställd på att man inte kommer att få något privatliv på en månad, det brukar gå rätt bra.

Ni har ju både spelat på stora och små scener, i kväll är det S2 som gäller, Vad föredrar du, klubb eller arena?

- I USA gjorde vi många klubbspelningar, Where the action is var i och för sig en bra tillställning, men det är inte så att jag har ett sug efter att spela på stora scener. Jag gillar klubbspelningar, där det finns en bar och så, det blir lite mysigare.

Fanns det några fördelar med att turnera med The Hives jämfört med att turnera själva?

- Det är lite skillnad. Det blir lite annan stämning med The Hives, man peppar varandra. Gör de en bra spelning så kanske vi blir ännu mer sugna och tvärtom. Vi drar ju ungefär samma publik och därför vet man aldrig om publiken kommer enbart för deras skull. När vi turnerar själva så är det alltid kul att se om folk kommer bara för vår skull.

Men det gör de väl?

- Ja, och det trodde vi väl också. Allting gick jättebra.

Vad gör du när du inte turnerar?

- Oj, då måste jag tänka tillbaks på en svunnen tid ... eller jag har varit ledig i ungefär en vecka nu, men då hinner man inte så mycket. Jag försöker bara vara hemma och träffa vänner jag inte har sett på ett tag och gå på en bio kanske. Man gör liksom en omprogrammering i hjärnan när man åker ut på turné och det tar ett tag att komma ur.

Så du blir som en annan människa när du är ute på turné?

- Nej, jag vet inte, jag lever nog i princip samma liv när jag är ute, självklart. Det känns bra.

Vad har du för relation till Dalarna?

- Vi har spelat i Borlänge två gånger förut, men annars har jag inte varit där så mycket. Jo, jag var i Rättvik när jag var liten, kommer jag ihåg. Men jag känner ingen.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons