Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Så ska det smaka" med Henrik och Jonas

Annons

På fredagen lagade kocken, fanzinemannen och death metal-kännaren Jonas Granvik och programledaren Henrik Palm från Falun tv-mat tillsammans med Jonas Kjellgren.

Avestagrabben Kjellgren spelade på festivalen tillsammans med Carnal Forge, och dödsmetallar med Centinex till vardags .

- Han kom hit lite bakfull och så lagade vi en gryta, typ sjömansbiff men med svamp och grönsaker i, berättar Granvik.

Det var fredagen det. När tidningen hälsar på killarna vid deras husvagn på campingen berättar Henrik Palm att han stått på knä i gräset hela förmiddagen.

Nej, inte magsjuka på eget matgrepp. Köttmarinering i tom Systembolagspåse.

- Jag har marinerat korv och kött. Det var så jävla jobbigt.

Egentligen var lördagen tänkt att gå i fläskfiléns tecken. Jonas och Henrik berättar att de hade med sig kött i husvagnen. Men så tog batteriet till kylskåpet slut. Köttet blev ganska snabbt grått och härsket.

Tv-kockarna fick till slut tag på ett gäng någorlunda fräscha ostkorvar från Bromölla slakteri samt en laddning kassler.

Grillspett står på menyn. Det enda som återstår nu är att hitta en lämplig gäst. Killarna hade gärna velat laga bratwurst åt Klaus Meine och Rudolf Schenker i Scorpions, men den idén sprack.

Nu diskuterar de om det eventuellt kan gå att få med Europe på tåget. Eller Katon i överkultiga lilla sub-trash-bandet Hirax.

- Snacka om att det är en kille som sticker ut ur mängden. Dels så är han färgad och bara det är extremt ovanligt inom metal, och som om inte det vore nog så är han kristen också.

Nog låter Katon som en roligare gäst än Joey Tempest, inte sant?

Maten Jonas Granvik och Henrik Palm lagar i Norje ska så småningom avsmakas av ZTV:s inköpare. SVT-producenten som var med och gjorde programmet Spinn tyckte Henriks och Jonas matinslag var så roligt att det förtjänade ett eget program.

Ett slags matfanzine med kött- och metallsmak.

Går allting vägen och ZTV köper in serien kommer du så småningom kunna se pilotavsnittet från Sweden rock festival 2004 i trygg hemmiljö.

Håll tillgodo med receptet på grillspett så länge.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons