Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Så länge folk kommer ska vi försöka behålla traditionen med Musik vid Siljan"

Annons

MvS är som sagt sig likt, vallhornen och lurarna åker traditionsenligt fram i tidig morgonstund vid Digerbergets gökotta och sångerskan Britta Röjås bjuder som vanligt in till sångstund vid Matsgården i Östbjörka.

Tillbaka är även Nils Lindberg vid sin morbrors sommarställe på Knippboberget och i år har han bland annat med sig sångerskan Margareta Jalkéus från The real group.

- Festivalens upplägg har fungerat i 35 år och så länge folk kommer ska vi försöka behålla traditionen. Det kan låta lite mossigt, men det är det inte. Tradition kan betyda garanti på kvalitet och vi kommer aldrig att bli något Hultsfred, vi måste ta hänsyn till vår målgrupp, säger Göran Hultqvist.

Sommarens festival invigs lördagen den 3 juli av biskop Claes-Bertil Ytterberg och Borlänge skolors musikkår, men tjuvstartar redan på fredagen med The Refreshments, Soultwister och Soul of blues och fest i Östnor.

Avslutar gör Robert Wells och smider vidare på sitt Rhapsody in rock i Dalhalla.

Omkring 35 000 biljetter brukar säljas under festivalveckan och i år har besökarna 60 programpunkter att välja mellan.

För fem år sedan hade festivalen fler sponsorer och programmet bestod då av dubbelt så många punkter, däribland fler utländska artister.

- MvS har haft en del svårigheter med ekonomin, men nu är vi på rätt sida om marginalen, säger Göran Hultqvist.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons