Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bra är Larz Kristerz tredje krogshow

/

När Larz-Kristerz gör sin tredje krogshow är trivselfaktorn hög och den är skönt skruvad.
Det är dock några detaljer som behöver slipas till innan allt sitter perfekt.

Annons

Att Larz-Kristerz inte är ditt vanliga dansband har ju stått klart redan från det första stuffpartyt. Vilka andra hyr exempelvis en helikopter för att slänga ner frigolitkuber med lotterinummer över sin publik, som de gjorde vid sitt senaste releaseparty? Man kan alltså förvänta sig lite vadsomhelst och redan titeln på krogshowen är helt genial i all sin enkelhet.

Allt inleds med en film där Jesus, som spelas av Billy Opel, förbereder sitt födelsekalas i Älvdalen innan han inser att han måste ta sig till Tällberg för att få några gäster. Det är en riktigt kul film som sätter tonen för resten av kvällen.

Jesus återkommer regelbundet under kvällen och står för en stor del av humorn i showen. De driver lätt med religionen, men på ett väldigt snällt och harmlöst sätt.

Musikaliskt är det oklanderligt. Larz-Kristerz är supermusikaliska och tajta och det svänger verkligen om samtliga i bandet. De bjuder på både sina egna klassiska hits och godingar från bland andra Yngve Stoor och Chuck Berry. Dessutom lyckas de variera låtarna, med både lugna och smäktande partier och riviga rocklåtar.

I finalen Carina så blir publiken snudd på i extas och Stefan Nykvist ger sig ut bland borden med svetten sprutande från pannan och dragspelet i högsta hugg.

Showen håller inte dock inte hela vägen, framför allt brister det i de talade delarna. Värmen, publikkontakten och humorn är ständigt närvarande och mysfaktorn är hög. Manus känns inte helt färdigslipat och ibland svajar det lite när det gäller tempot och tajmingen också. Det kan vara premiärnerverna som spökar, men den biten är helt enkelt inte lika tajt som musiken.

Andra akten är bäst och där får Jesus sjunga en sololåt också. En av höjdpunkterna är när Peter Larsson (med en lysande julstjärna på huvudet) agerar marionettmästare och de andra medlemmarna dockor i ett litet julspel med vise män, ängel och allt. En annan rolig grej är lösmustascherna som kommer till flitig användning.

För att sammanfattningsvis använda sångaren Peter Larssons egna ord: Det var inte så illa!

Annons