Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruggugglan - skrattfest

/
  • Politikermöte. Lennart
  • Trivsamt. Livet på pensionärshemmet Ruggugglan handlar mycket om glädje. Här diskuterar Henrietta, Redaktör Jönsson, Norsken med Omsorgsnämndens ordföraande.
  • Norsken tar ton. Kåre Dahl bjöd på skönsång i låten Bygga upp ett stort berg, som inledning på Ruggugglan 2.

Annons

Det händer mycket på Pensionärshemmet Ruggugglan, ombyggnad, bröllop, besök av drottning Silvia och en tripp till Ullared, med en hel del komplikationer som följd och mitt i allt stök på hemmet strök en skum politiker omkring, vars avsikt var att lägga ner och köpa upp pensionärshemmet.

Livet på Pensionärshemmet Ruggugglan är en rolig story, duktiga skådespelare och härliga sångnummer, gör att succén är given.

Man förundras att aktörerna, merparten över 60+ utstrålar så mycket energi och glädje och dessutom är dom alla begåvade med utmärkta sångröster.

Sångnumren var fantastiskt bra och välgjorda, själv föll jag för Kåre Dahls tolkning av "Bygga upp ett stort berg", samt Bengt Fredrikssons och Mayny Michaelssons duett, "Gör någonting" och Kurt Sävströms underbara tolkning av "När jag var grabb en gång".

Kvällens stora skratt kom när den gamle revyräven Sävström kom in på scen utklädd till sexbomb, det var en fröjd för ögat.

Tre nya ansikten hade tagit plats på hemmet, Lennart "Fingal" Lindblom, i rollen som husläkare och politiker, Christer Halfvarsson i rollen som major "Döving" och Britt-Marie Larsson som Ella, barnmorska.

Lennart "Fingal" Lindblom var lysande i alla sina olika roller, bland annat som husläkare, det var en fröjd att skåda.

Finalen med bröllop, besök av drottning Silvia, en välgjord tolkning av Christina Warg, samt den avslutande melodikavalkaden med en rad kända låtar satt klockrent.

Finallåten, "Det gamla gänget", med hela ensemblen på scen i glittrande kläder, var en stilren avslutning.

  • Teater/ Ruggugglan 2, Fortsättningen
  • Författare, regissör: Pigge Hesselman.
  • Med: Kåre Dahl, Åke Haglund, Ann-Cecilia Thenander, Bengt Fredriksson, Anders Kling, Mayny Mickelsson, K-G Sälgström, Maud Mogren, Britt-Marie Larsson, Christer Halvarsson, Lennart "Fingal" Lindblom, Christina Warg
  • Stadsteatern, Falun, 23 mars.
  • Publik: Fullsatt

Mer läsning

Annons