Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösten räddade Pauline

Annons

Midsommarrocken i Säter lockade inledningsvis inte särskilt mycket folk. Ytorna framför scenen gapade tomma när de första artisterna gick på.

Det handlade då om Fame Factory för hela slanten.

Först ut var Pauline Högberg och David Castaneda, som sjöng respektive sjöng och spelade gitarr till förinspelad musik. De varvade låtarna mellan varandra i en mix som inte var helt lyckad. Pauline Högberg rörde sig huvudsakligen i r'n'b-fåran, medan David Castaneda var lite rockigare.

Musikaliskt levde Pauline helt och hållet på en riktigt bra röst. En förkylning spökade, men hesheten kan till och med ha varit en fördel. David Castaneda sjöng också helt okej och framförde ganska intetsägande låtar i skärningspunkten mellan Kent och Patrik Isacsson. Inget vidare.

Säga vad man vill, men åtminstone Pauline Högberg gjorde vad hon kunde för att showa, trots att bara kanske sju personer stod framför scenen. Med David Castandedas karisma var det värre ställt.

Anders Johansson har högre stjärnstatus och hade också ett helt band med sig. Han skojade och kändes ganska avslappnad inför den lilla publiken och lyckades få till lite intimitet ändå. Det lät proffsigt, men musik kan inte bli mycket blekare om man så dränkte in den i klorin. Det fanns inget som stack ut. Inte ens singellåtar som When I become me höjde sig över mängden. Ett par rockigare nummer mynnar ut i ett saggigt Bon Jovi-land.

Jag skulle trots allt tippa att Anders Johansson kunde knipa en tredjeplats i en schlagerdelfinal.

Senare på kvällen var det bland annat dags för Dalarnas egen reggaemaskin Rootvälta och Sha-Boom med Anki Bagger.

Midsommarrocken pågår i ytterligare två dagar.

Fotnot. Fronda ställde in kvällens spelning.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons