Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta på mig i riksdagsvalet

Annons

Nu får det vara nog. Jag är så arg att jag känner att jag måste starta ett nytt parti. För det är väl det man gör när ingen lyssnar?

Härmed bildar jag fortkörarpartiet (fkp). Verkligheten har helt sprungit ifrån lagarna och därför måste lagarna ändras och hastigheterna släppas fria. Det är bara gamla stötar som tycker att hastighetsgränser fyller någon funktion.

Att 1,5 miljoner bilister kör för fort varenda dag visar i sig att det som står på hastighetsskyltarna bara är nonsens. Att det står 50, 70, 90 och 110 på skyltarna är ett uttryck för kontrollstatens vilja att kriminalisera vanliga människor som inte gör fel när de kör i högre hastigheter än så. Fartgränser tillhör forntiden.

Nu är det nya tider!

När riksdagen märkligt nog fick för sig att det skulle vara bra för alla om var och en höll sig till dessa maxhastigheter var det ett upprörande storebrorsingrepp i min personliga frihet och det är bara på grund av svenska folkets slavmentalitet som de fått råda så här länge.

Men eftersom det, tyvärr, fortfarande är riksdagen som stiftar lagarna, känner jag att jag måste ändra lagarna genom att via fortkörarpartiet (fkp) nå riksdagsmajoritet eller åtminstone en vågmästarroll. För det behöver jag bara 225000 röster.

Rösta på mig!

Det kanske mest självklara argumentet för att vi alla ska få köra så fort som vi vill är: För att det är tekniskt möjligt. För att det går, helt enkelt. Och det som är så enkelt att göra måste väl vara lagligt?

Bilar och motorcyklar går ju väsentligt mycket fortare än de gjorde på 1960-talet när de här reglerna infördes. Fordonen är ordentligt mycket säkrare. Vägarna är också bättre.

Jag kan inte se några nackdelar med att allt släpps fritt, bara fördelar.

För det andra är lagarna ett utländskt påfund. Den globala konspirationen som regeringar över hela världen är inblandade i vänder sig mot vanliga, hederliga människor som bara begär den självklara rätten att köra så fort de vill.

Överallt håller regeringarna ihop mot folken.

För det tredje är det naturligtvis helt fel att polisen har 100-tals man avdelade för att genomdriva storebrorslagarna på våra vägar. Poliser som i stället skulle kunna användas för att stävja kvinnovåld, ekobrottslighet eller jaga dem som ser till att knarket flödar in i vårt land. Nej, nu måste det bli ett slut på misshushållningen med polisresurserna!

För det fjärde, och det är nog det viktigaste av allt, tycker jag personligen att det är roligt och stimulerande att köra fortare än vad som står på skyltarna.

Varför ska jag behöva avstå från något som är enkelt att göra och roligt när jag gör det?

Min hållning är att det inte är jag som är lagbrytare när jag kör för fort, utan staten som gör mig till det när jag bara utövar mina mänskliga rättigheter, vilka borde stå över hastighetslagarna.

Vi i fkp säger nej till att betala (fortkörningsböter) och ja till att det ska tillåtet att köra hur fort som helst. Alternativt ska böterna vara gratis.

Gratis är bra.

Gratis är rätt.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons