Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roskilde försöker överraska

Annons

Kvartetten Human Beatbox hjälpte svenska speakercharmtrollet Per Sinding-Larsen och hans danske sidekick att sparka i gång Roskildefestivalen sent på torsdag eftermiddag.

- Aoooouuummhhh... are you ready to rock'n'roll, Roskilde?!?! skrålar en av de fyra brittiska killarna i akustiska hiphopkvartetten Human Beatbox från Orange scen.

Och naturligtvis är Roskilde redo att rocka. I strålande solsken dessutom. Redan på väderkartan fanns en stor gul boll över Roskilde, och den var än större och vackrare och varmare i verkligheten över Danmark på torsdagen.

Det måste vara många år sedan en Roskildefestival invigdes i en så lättjefull värmebölja. När Human Beatbox slutade rappa bjöd den trevlige danske speakern på lite svårt men snällt danskt "uschki-buschki-buuu" innan Per Sinding-Larsen gled in och översatte till engelska.

- Tack för att ni tar hand om varandra. Tack för att ni visar varandra tolerans, kärlek och respekt!

Och så var Roskilde 2003 en officiellt invigd musikfestival där mycket är sig likt men det mesta är ställt på ända. För lite svårt att orientera sig är det så här inledningsvis i år, då de scener som inte försetts med helt nya namn har bytt plats med varandra. Allt för överraskningarnas skull. I år finns dessutom ett splitter nytt klubbmusikområde som inretts för bästa möjliga "ost-ost-ost" in på sena natten.

The Polyphonic Spree, Electric Six från Detroit, danska Baby Woodrose och glödheta Interpol från New York var fyra band som programkrockade så flisorna yrde redan första dagen.

Interpol, Metallica, Stone Sour... recensionerna från första festivaldagen hittar du på falukuriren.se.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons