Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ROSKILDE: Andrew WK, Le Peuple de l´Herbe

Annons

Spelningar

Andrew WK

Gula tältet, torsdag

Andrew WK och hans hårdrockande huvudbankarband bjussar på klingande syntslingor och refränger om att festa tills man spyr. Musiken kan kanske beskrivas som ett slags fyrkantig, själlös glampunk med kraftiga inslag av Kisshårdrock. Och frontaren själv öser på så det ryker. Brudar, bärs och party för hela slanten.

Det är väldigt kul. I exakt tre sekunder. Sedan vill man bara se Andrew WK och hans ful-fula anhang lägga sig ned och självdö.

Jag är relativt övertygad om att Beavis och Butthead hade dissat Andrew WK sönder och samman, avfärdat honom som fejk och dunkat på med äkta hårdhumor och Breaking the Law i stället.

Le Peuple

de l'Herbe

Gula tältet, fredag

uFranska kvartetten murrar iväg en ganska mysig världsmix av trumpet-, trum- och samplingsdriven hiphop-ragga-house-funk-dub under det stora gula tältets tak. Det är ett rytmkalas med märg, tyngd och stadga, dansmusik som vilar på en botten av mångkulturella rytmiska pulsslag. Det borde kännas festligt värre, men publiken är yrvaken och responsen på bandets ivriga försök att tända anrättningen blir relativt klen och lealös.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons