Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ROSKILDE: And You Will Know....

Annons

And You Will Know Us From the Trail of Dead

Gula tältet, söndag

u Kvartetten från Austin, Texas, föregås av mytiska rock'n'roll-rykten. Berättelser om crackrökande dvärgar som dansar på scenen och slås blodiga av basisten Neil Busch. Berättelser om instrument som manglas så hårt att de måste gaffatejpas ihop igen efter varje konsert, ibland mitt under konserterna.

Omilda överdrifter, förstås. Nog blir det raj-raj när AYWKUFTTOD går på scenen en mild söndageftermiddag, men mest musikaliskt raj-raj.

Bandet rör sig i spetsen av en vacker amerikansk bäckfåra av underjordisk, högljudd punkpop.

- Den här låten heter "Fuck You, Fuck Everything, Fuck the World, Fuck Everything", deklararerar sångaren och gitarristen Jason Reece stolt och kaxigt.

Och manglar tillsammans med sina tre bandkamrater iväg ett spänstigt set melodiöst slammer. Bandet har en lätt collegenördig framtoning, men med ett vilt ursinne och en attityd som leder tanken till MC5.

Yeah Yeah Yeahs

Gula tältet, lördag

u Karen O. studsar omkring på scenen som en lös, ledig och gullig banshee-blandning av Blondie, Siousie Sioux och PJ Harvey.

Det hyper-hajpade nya New York-bandet gör gitarr- och trumrock á la White Stripes, men landar musikaliskt i ett slags blandning av ta-dig-i-skrevet-attityd och konstruerad arty-farty-rock.

Det är råbarkat, ganska bra och väldigt kul och charmigt.

Nästa vecka kommer Yeah Yeah Yeahs till Sverige med Accelerator-paketet. Gå och se om du har möjlighet.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons