Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rootvälta kan man lita på

Annons

musik | reggae

Rootvälta

S2 Borlänge

Fredag

300-400

Dalarnas eget Wailers kan inte anklagas för att vara vare sig spännande eller nyskapande, men de är alltid trevliga att höra live och så även denna fredagkväll i Borlänge.

De har blivit ett favoritband för många som gillar reggae i Dalarna och har på sina snart tio år hunnit skaffa sig en trogen skara fans som kommer tillbaka så fort de är på återbesök i stan.

Nytt för kvällen var att basisten Tommy Södergren lämnat bandet och att Janne Gäfvert tagit hans plats. Detta gjorde han med bravur och någon skillnad mot tidigare kunde då inte jag märka. Möjligen saknar man Jannes utspel på gitarren. Men bara Janne växer in i uppgiften som basist kommer det nog tillbaka också.

Ett par nya låtar hann de med. Först ut var "My dream" som är en riktig allsångsdänga, garanterad favorit under spelningarna i framtiden. Nästa nya låt Rootvälta spelade var den som också kommer att släppas som singel. Jodå, de har både ny singel och ny platta på gång. Låten heter "Jamaican style" och kommer säkert att spelas flitigt i sommar, en låt som gjord för beachpartyn.

Det är bara att hoppas att Rootvälta kan hålla tidsramarna så att singeln kommer ut före sommaren och nya plattan till hösten som planerat. De har tyvärr haft en viss tendens att dröja med skivorna, till fansens förtret.

Konserten i stort var en hygglig spelning men ingen av de bättre jag sett med bandet. Publiken fick som vanligt valuta för pengarna men den riktiga partystämningen ville inte infinna sig.

Som vanligt var "Rootsaga" en favorit men inte ens under den blev det någon partystämning. Det kanske dröjer tills värmen kommer, deras musik gör sig bäst under sommarmånaderna.

PETER JOHANSSON

Mer läsning

Annons