Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolling Stones klara för Ullevi

/

Annons

Förra året var en prövning för alla Rolling Stones-fans. Året inleddes i frid och fröjd med den utannonserade världsturnén "A bigger bang" och en planerad spelning på Ullevi. Men i slutet av april tävlade Keith Richards mot bandkollegan Ron Woods i palmklättring på Fiji, trillade ner och slog sig så illa att han tvingades genomgå en hjärnoperation på Nya Zeeland. Först spekulerades att sagan om de rullande stenarna nu var all, men efter en tids återhämtning var Richards redo att spela gitarr igen.

Men i början av juni kom beskedet - delar av världsturnéns Europaspelningar och däribland konserten i Sverige flyttades fram ett år.

Och nu är alltså datumet bestämt - den 3 augusti står Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood och Charlie Watts på Ullevis scen. Biljetterna till konserten släpps den 26 mars klockan 9 på morgonen. Stonesfans som hoppats kunna använda eventuella outlösta biljetter från förra årets inställda spelning lär dock bli besvikna - de gäller inte i år, meddelar konsertarrangören Ema.

Det blir även spelningar i Danmark och Norge. Rolling Stones spelar i Köpenhamn den 5 augusti och Oslo tre kvällar senare. Det innebär att våra grannländer får en varsin "bonusspelning", Stoneskonserterna där ställdes inte in förra året utan flyttades bara fram ett par månader.

TT Spektra

Daniel Åberg

Mer läsning

Annons