Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rocksäsongen fick en drömstart

Annons

Musik | Pop

Boyracer

och Public service

Klubb Desired på Stella Blu,

Borlänge

Publik: 150 personer

fredag 20 augusti

Säsongspremiär för länets mest sympatiska rockklubb, Desired ägde rum i helgen.

Och vilken drömstart sedan.

Åtminstone om man ser till bokningarna. Att arrangörerna bakom Desired lyckats ta de brittiska indielegendarerna Boyracer till Borlänge bådar gott för den stundande hösten. Musikälskare kan i princip förvänta sig vad som helst. Boyracer har befunnit sig på en kortare Sverigeturné och förra helgen spelade Leedsbandet på Emmabodafestivalen. Och kanske lyckades de charma med sig ett par festivalare från Småland, för nog var det ett tag sedan Desired lyckades uppvisa så här goda publiksiffor?

Någon minut över midnatt går britterna på scenen och med en krevad inleder de utan några som helst omsvep. Snabbare än ögat har de lyckats avfyra ytterligare ett par väl samordnade popattacker. Och någonstans här låter problematiken med Boyracer sig återfinnas. Då nästan ingen låt överstiger tvåminutersgränsen får man lätt intrycket att det är en enda sammanhängande låt bandet tröskar sig igenom. En illusion som förstärks av att nästan varenda låt Boyracer spelar låter förrädiskt lik den föregående och den nästkommande. Skramlig tweepunk mår sällan bra av att bli för monoton. Ett platt fall undviks dock graciöst genom att bandet i Stewart Anderson har en formidabel sångare och att Boyracer är ett oerhört underhållande liveband.

Förband agerade Djurabandet Public service som i sommar bland annat spelat på Kalasturnén i Gävle. Klädda i enhetliga tröjor ger de ett nästan The Hives-självsäkert intryck. Det är välspelat och välrepat, men ack så trist.

Egentligen är väl den typ av halvrockiga mjukpop Public service sysslar med ganska oförarglig redan från början, men den här kvällen känns det nästan mjäkigt harmlöst. Alla typer av skavanker och utsvängningar, som hade kunnat göra Public service intressanta, har filats bort. Och i likhet med de tröjor bandet bär så är deras kompositioner stöpta i en och samma inställsamma form. Semialternativ MTV-rock som gärna får skaffa sig lite mer hjärta och själ under popuniformen till nästa gång.

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons