Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockig fest vid älven

Annons

I morgon är det rockfestival på Älvbrinken vid Gammelgården i Borlänge. Billy Bremner är dragplåster, och på scen står även Lundells gitarrist Janne Bark, Electric Folk, Pelle Lindström, Blazer Blue, Boppen, Kantorn och JELL.

- Jag fick idén efter OBK-dagen förra året (en stödgala för Ornäs BK, reds anm) att köra i egen regi, säger Göran Bornström.

- Jag tyckte det var ett bra arrangemang, även om vinsten inte blev som förväntat.

Billy Bremner, tidigare i bland annat Rockpile och lång samarbetspartner med The Refreshments, gillade i alla fall Borlänge och har velat komma tillbaka för att spela. Nu har det gått i lås och sedan sist har han skrivit kontrakt och släppt en skiva på jätten Warner.

Electric Folk från Falun/Leksand kommer att spela tillsammans med Pelle Lindström. Bandet är nyss hemkommet från England där de bland annat spelade på festivalen Woodworks. En längre Englandsturné är planerad till våren 2006. Till sommaren spelar de på ett antal svenska festivaler och redan i kväll kan man se dem på gamla brandstationen i Leksand.

Neil Young spelar in konsertfilm

stockholm. Artisträven Neil Young spelar in film i regi av När lammen tystnar-regissören Jonathan Demme, uppger Billboard.

Den ännu obetitlade konsertfilmen, med planerad inspelning på Grand Ole Opry i Nashville i augusti, är inte Demmes första. Regissören har tidigare provat på genren i arbetet med Talking Heads-projektet Stop making sense, som kom 1984. Bland andra av hans verk syns Philadelphia. (TT Spektra)

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons