Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rockgubbarna gick och sjöng Marit Bergman"

/

Annons

Det är ju trots allt snabbvisiter det handlar om när rocklegender kommer på besök. De kom samma dag som de skulle spela på Peace and Love, checkade in på hotellet i Borlänge, gick till logen någon timme innan spelningen. Och åkte vidare ganska snart efter showen.

Desto viktigare då att allt flyter smidigt.

- Det har ju gått så bra så det är inte klokt. Alla har varit supernöjda, säger Lotta Carlegård, som hade ansvar för att allt det praktiska fungerade för festivalens största dragplåster.

Tanken var länge att skräckrockaren Alice Cooper, som även är stor golffantast, skulle inviga sex nya hål på Samuelsdals golfbana i Falun på lördagen. Tyvärr fanns det inte tid över, Alice hade ett plan till Paris att passa.

I Borlänge hade han logen intill Jerry Williams, och en del av de 18 personer som ingick i Coopers entourage passade på att kolla in den svenske rockkungen.

Iggy Pop hade Bo Kaspers som grannar. Bakom scenen var det uppsluppet och inte minst Iggy var på strålande humör.

- Han var jätteglad och trevlig. En av killarna i Bo Kaspers hade med sig ett barn som Iggy pratade med, säger Lotta.

En alldeles speciell gäst fanns också med bakom scenen hos Iggy Pop. En tonårig svensk kille vars pappa dog när han var liten fick ett väldigt speciellt möte. Pappan hade varit musiker och god vän med Iggy, som nu tog sig tid att berätta om sina minnen av honom.

Medan rocklegenderna själva mest höll sig på hotellet och vid scenen den tid de var i Borlänge passade deras bandmedlemmar och övriga anställda på att gå runt och lyssna på andra artister. Lotta Carlegård beskriver Alice Coopers band som ett gäng "mysiga gubbar" som ser hårdare ut än vad de är. De såg Marit Bergmans konsert och blev förtjusta.

När Lotta sedan gick med dem tillbaka till hotellet kunde de aldrig sluta sjunga på hennes gamla hit "I will always be your soldier".

- Det var så gulligt. Där gick de här tuffa rockersgubbarna över gräset och sjöng Marit Bergman. Det var fint. Jag tror jag ska ta och skicka skivan till dem, säger Lotta Carlegård.

Mer läsning

Annons