Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock&#39n&#39roll-kärlek

Annons

Föreningen Booze Fighters rock'n'roll-evenemang genomfördes under fredags- och lördagskvällarna i Grycksboparken vid Tansvallen i samband med custom- och raggarbilsutställningen. Nina & The Main Street Stompers gjorde två framträdanden under fredagskvällen. Det blev rejält sväng från början inför cirka 200 på dansgolvet. Nina (Marina Lundqvist från Enköping) har en mycket bra och rivig röst lik Wanda Jackson och Barbara Pitman. Repertoaren är därefter och kompbandet, med steelguitar, ståbas, trummor och elgitarr, gjorde även de ett toppjobb. Lovorden haglade efteråt. Publiken hade fortfarande Ninas röst i huvudena med låtar som Getting better, Meen meen man, Good love, Move it on over, All right baby, Hot dog och Drug store rock'n'roll, när scenen tömdes.

Trion Small Town Pimps körde en lite råare stil, som även den gick hem, speciellt i psychobillykretsar. Kul var att de körde några Jerry Williams- och Elvis Presleylåtar, något som faktiskt inte är så vanligt, som man skulle kunna tro, under liknande spelningar. Fredagskvällen avslutades med Hi-Winders. Tyvärr hade de otur med ljudet, som till vissa delar försvann lite då och då. Men publiken trivdes och återkom under lördagskvällen för att få ännu mera svängig rock'n'roll och rockabilly till livs genom Buckshots, Tinstars och Li'l Esther.

Längtan till nästa evenemang i denna stil blir inte lång. Kommande fredag är det storfrämmande i Klockarnäs, med Rosie Flores, som har med sig Eddie Cochrans brorson Bobby. Även här utlovas sväng liksom i anrika X-huset på före detta I13 den 3 september, med enda Sverigeframträdandet för Robert Gordon tillsammans med Chris Spedding. Polecats och Black Knights är förband. Evenemang i Folkets hus i Falun utlovas även i oktober. Grattis alla rock'n'roll- och rockabillydiggare!

MIKAEL FORSLUND

Mer läsning

Annons