Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Wells satsar på pirattema

/
  • Robert Wells har kört Rhapsody in Rock i dess nuvarande form sedan 1998, och han har inga planer på att sluta.

Annons

Uppställningen för årets Rhapsodysväng, som får sin premiär på Marstrand den 11 juli, bjuder som vanligt på en bred kompott. Från musikalvärlden kommer "Mamma mias" Gunilla Backman och "Singing in the rains" Hanna Lindblad och Johan Rheborg, Melodifestivalskrällen Sarah Dawn Finer står för soul- och funkinslagen, den brittiske tenoren Wynne Evans för det klassiska, Pablo Cepeda levererar latinorytmer och de komiska bitarna levereras av Johan Glans, Jörgen Mörnbäck och Lasse Karlsson.

- Det blir en typisk Rhapsodykonsert, men om jag ska säga något om hur den sticker ut så tror jag det är att vi vågar gå lite på djupet i år - det ska till exempel verkligen vara funk och latin när vi kör sånt, det ska svänga på ordentligt hela tiden, säger Robert Wells.

Samtliga årets konserter kommer att hållas i närheten av vatten eller vid hamnar. Båt- och pirattemat kommer främst att synas i scenbygget.

- Jag vill inte säga så mycket om hur scenen ska se ut ännu, men den kommer att vara båtinspirerad och unik i sitt slag, säger Robert Wells.

Hur mycket sneglar du på andra sommarkonsertpaket när du sätter ihop Rhapsody in Rock?

- Den dagen jag börjar se över staketet och kollar vad andra gör, då blir det livsfarligt. Kommer inte folk till en konsert så beror det inte på att någon annan är duktig någon annanstans, du måste ha något eget som drar publik. Jag tror det är bra om det är många som är ute och turnerar. Det är som i en storstad - ju fler krogar desto mer folkliv.

Vad har publiken att vänta sig i sommar då?

- Det blir lite Grieg, lite boogie-woogie, jazz, etno, funk och rock, säger Robert Wells.

Daniel Åberg/TT Spektra

Fakta: Årets Rhapsody in Rock-turné

Marstrand 11-12/7, Dalhalla 16-19/7, Karlskoga 20/7, Båstad 24-25/7, Karlskrona 27/7, Vadstena slott 28/7, Vaxholm 1-2/8, Trellebeborg 11/8 samt Sundsvall 16/8.

Mer läsning

Annons