Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert rullar igång

Annons

Det här är vad jag har drömt om att göra sedan jag var 16 år, så det är en dröm som går i uppfyllelse. Men det är absolut inte bara min grej eller egotripp, absolut inte, sade Robert Wells inför turnéstarten.

Årets upplaga av "Rhapsody in rock" är större och mer storslagen än någonsin. Undertiteln "the stadium tour" skvallrar om organisationens storlek. Fem långtradare forslar evenemanget genom Sverige, Norge och Finland. Baltic All Star Orchestra fyller som vanligt på med ljudmassan bakom artisterna. Ett nytt inslag är dansgruppen The Rhapsodettes. Musikrepertoaren, detta år något rockigare efter vad som hörs ut från repetitionerna, är ny för säsongen. Robert Wells, som har haft sin "Rhapsody in rock" i gång sedan 1989, vill helst inte avslöja för mycket om vilka låtarna är.

- Låtarna är nya varje säsong, det är en förutsättning för att jag inte ska tröttna på det här.

Gänget består detta år av Jerry Williams, Lena Philipsson, Johan Rheborg, La Gaylia Frazier och så självskrivna Anders Berglund och Robert Wells.

- Det är ett jättebra gäng och vi funkar bra ihop på scen. Det är extra kul med Jerry Williams, jag jobbade ju bakom honom 85-86 som "komphund". Så nu kan jag bjuda igen med min grej, dessutom älskar jag hans typ av musik.

- Lena Philipsson är duktig och har många bra låtar bakom sig. Det är bra, för själv är jag ju helt hitbefriad! Johan Rheborg kommer med sina sketcher och figurer att väga upp med lite prat mitt i all musik, sade Robert Wells. (PM)

LINA PIHL

Mer läsning

Annons