Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickfors och Ronander gjorde publiken lycklig

Annons

musik | rock

Mikael Rickfors och

Mats Ronander

med Månsson All Stars

Ludvikafesten

publik: stor

fredagen den 27/6

Väldigt avväpnande.

Väldigt avslappnat.

Väldigt... vuxet.

Vi ska reda ut en sak på en gång. Extranumren är egentligen inget att höja på örsnibbarna för. Mats Ronander och Mikael Rickfors fyrar av Gör mig lycklig nu och den där dängan om att man bör köpa vingar för pengarna. Givna val. Publikfrieri? Javisst, det ägnar sig artister åt.

Men.

Det är i inledningen och i mitten av spelningen som känslan av god rockmusik kommer över en.

Ronander släntrar in på scenen och sjunger vemodigt vackert om Sverige och Rickfors frågar sig vart alla vilda kvinnor har tagit vägen. Då har de två rävarna bara varit inne på scenen i knappt tio minuter. Sedan kommer Dancing on the edge of danger, För kärleks skull och svensktoppsotäckingen Kärleken är en annorlunda lek. Bland annat.

Ytterst charmerande. Särskilt som herrar Rickfors och Ronander ser ut att trivas med kompbandet, väldigt tajta Månsson All Stars.

Mats Ronander säger att de spelar tillsammans för första gången. Det märks inte.

Själva idén, två medelålders män med gitarr och sånger om kärleken och livet, skulle kunna landa platt. Men ser man, som jag och några tusen till på Ludvikafesten, tanken live, då framstår den som briljant.

Synd bara att publiken är alldeles för lugn och städad. Vi får ju grym rock med soulskvättar lite här och där, en röst som river tag (Rickfors är numera avslappnad i sina låtar, därmed får han också volym i rösten) och riff och halsrossel från en lycklig man (Ronander).

Ni vet hur de två snubbarna låter. Inget nytt under sommarnattens moln den här gången.

Det är gott så.

CARL-JOHAN BERGMAN

Mer läsning

Annons