Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resa med snabba byten

Annons

Temat för vårshowen låg i resan västerut. Samma resa som kören Falu Miner Chords ska göra när de efter midsommar reser till Kentucky, USA, för att representera Norden i barbershop-vm.

Det var också inför resan västerut som Falu Miner Chords för första gången på flera år satt samman en vårshow. En uppvärmning på hemmaplan med både populärmusik i nya barbershop-versioner och ett framförande av delar ur körens tävlingsprogram. Mycket sång och en liten del buskisromantik bjuds det på.

I rask takt avverkar först Falu Miner Chords en version av Abbas Waterloo iklädda vikingamundering och sedan träder Copper Town Harmony in och gör en version av Mamma Mia. Och det är både välarrangerat och med finurliga komiska inpass från körsångarna i båda körerna.

Publiken är med, applåderna dånar bland de knappt 500 personerna i publiken under söndagens andra föreställning. Det är tydligt att det är inför en entusiastisk hemmapublik som körerna framträder.

Lurbo Stompers fungerar som en sammanhållande länk, i rollerna som gruvarbetare ger de ett stänk av romantisk hembygdsnostalgi åt föreställningen med musikaliska historier om Faluns ursprung i gruvan.

Snabba byten mellan epoker och stilar gör att mycket hinns med, även om det ibland blir lite väl tvära kast för att kunna tillfredsställa alla i publiken.

Det blir också mer klassisk barbershop i andra akten när Falu Miner Chords med full kraft bjuder på vad publiken i Kentucky ska få höra under vm i juli.

Vårshowen blev en underhållande provkarta på hur barbershop kan låta i sina olika skepnader.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons