Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK om göteborg

Annons

Ordföranden för Ordfront, Christina Hagner, har synpunkter på Anders Lagerquists recension den 16 juli av "Vad hände med Sverige i Göteborg?". Hon skriver att hon "aldrig skulle drömma om" att jämföra "händelserna under EU-toppmötet Göteborg med massakern på Himmelska Fridens torg i Peking". Hennes jämförelse handlade om "hur sju svenska Falun Gong-anhängare greps på Himmelska fridens torg i oktober 2001". Lagerquist beklagar sin förväxling och tillägger: "Detta ändrar dock inte kärnan i mitt resonemang. Att jämföra Sverige med Kina på grund av enskilda polisers agerande är obalanserat och osakligt".

Kulturredaktionen

75 000 väntas hedra Elvis på Graceland

Memphis. I tusental började Elvis-fans på lördagen invadera rockkungens pompösa egendom Graceland i utkanten av musikmetropolen Memphis i USA. Då inleddes Elvis-veckan till minne av idolen som den 16 augusti varit död i 25 år. Omkring 75 000 hängivna Elvis-beundrare från hela världen väntas defilera förbi graven under den kommande veckan.

Enligt Reuters kunde man under den första dagen av minnescermonierna se många fans som ville minnas idolen genom att försöka likna honom - med brylcreme i håret eller ruffsiga peruker och glittriga kläder beroende på vilken epok i Elvis karriär man uppskattar mest. Några ville också anspela på favoriter bland Elvis hitlåtar genom att till exempel ha blåa mocka-skor på fötterna. (PM)

Rubenstavla funnen efter sexton år

Dublin En tavla av Rubens har återfunnits i Dublin. Tavlan har varit försvunnen i 16 år och var en av 18 målningar som stals från den engelska konstälskaren Sir Alfred Beits egendom, skriver Politiken. Än har ingen gripits och den irländska polisen vill inte uttala sig om saken. Kort efter kuppen återfanns större delen av målningarna ute på auktioner på olika platser i Europa.

Med det senaste fyndet saknas bara två av tavlorna. Målningarna misstänks ha stulits av en grupp som leddes av den legendariske tjuven Martin Cahill. Han blev skjuten av IRA 1994 och blev något av en hjälte för det irländska folket. Sedan har han porträtterats på film, bland annat av Kevin Spacey i "Ordinary decent criminal". (PM)

Mer läsning

Annons