Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rednex oväntat diskade

Annons

Schlagerfestival eller inte schlagerfestival. Turerna runt Rednex och Falubördiga Jens Sylsjös medverkan i den rumänska melodifestivalen har varit många.

För en dryg vecka sedan tog sig Rednex vidare till final i den rumänska melodifestivalen tillsammans med gruppen Ro-mania och låten "Well-o-wee". De blev snabbt tippade som favoriter till att vinna hela den rumänska Melodifestivalen på lördag och väntades på så sätt ta "bakvägen" till schlager-EM i Helsingfors i maj.

I onsdags skulle bandet åka ner till Bukarest men på måndagen diskades de i stället oväntat av den rumänska televisionen.

-Delar av låten har getts ut på cd redan 2001, sade Bianca Bitriu på det rumänska tv-bolaget TVR då till TT Spektra.

Falusonen Jens Sylsjö som sjunger och spelar fiol i Rednex betonar att det bara är delar av låten som tidigare har getts ut av Ro-mania.

-Det konstiga är att producenterna för det rumänska tv-bolaget visste om detta och gav klartecken åt låten redan när den lämnades in som bidrag.

Sylsjö berättar att mediauppbådet i Rumänien har varit enormt efter beslutet att utesluta Rednex och Ro-mania.

-I går (tisdags, red:s anm) var det presskonferens där nere, och media går bärsärkagång just nu. De kräver att det statliga tv-bolaget ska ge ett nytt besked. Skivbolaget Sony BMG lämnar in en stämningsansökan om vi inte blir med i finalen på lördag.

I nuläget hoppas inte Rednex på någon ändring av beslutet men säger samtidigt att de inte tvekar om en sådan skulle komma.

-Får vi ett sent beslut så chartrar de ett plan till oss. Vi kommer att göra allt för att stå där på scenen på lördag kväll, säger Jens Sylsjö. (TT Spektra)

FREDRIKA HILLERVIK/ MIKAEL FORSELL

Mer läsning

Annons