Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebecka sjunger i regnet

/
  • Rebecka Andreasson från Falun medverkar i kväll vid premiären av Singing in the rain på Det Ny Teater i Köpenhamn.

Hon har spelat i Sunset Boulevard på Göteborgsoperan och I Crazy For You på Wermlands opera. I dag laddar Falutjejen Rebecka Andreasson för kvällens premiär på Singing in the rain på Danmarks stora musikalscen Det ny teater.
– Det känns strålande bra, säger hon till DT Nöje.

Annons

Så sent som på nyårsafton spelade 28-åriga Rebecka Andreasson sin sista föreställning som Patzy i Wermlandsoperans uppsättning av Crazy for you. I kväll är det dags för premiär för Singing in the rain på Det ny teater i Köpenhamn.

– Jag sökte faktiskt inte först för att det krockade. Men sedan fick jag höra att de saknade en tjej i ensemblen och så blev jag erbjuden att hoppa in trots att jag inte kunde vara där hela repperioden. Jag pendlade mellan Karlstad och Köpenhamn under hela december. Det blev väldigt tätt, säger Rebecka Andreasson till DT Nöje.

Hon är utbildad vid Performing Arts School i Göteborg och Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Men hon började med att gå Dansarutbildningen Musikkonservaroriet Falun. Hit återvänder hon också på somrarna för att hålla i musikalläger för ungdomar tillsammans med parhästen Ida Högberg. Under åren har hon medverkat i revyer och krogshower, som artist och koreograf och som musikalartist på det tyska kryssningsfartyget AIDA. Hon har en gång tidigare spelat på Det Ny Teater i musikalen Mary Poppins och i Göteborgsoperans uppsättning av Sunset Boulevard.

I Singing in the rain har hon en ensembleroll, vilket innebär mycket dans och sång.

– Vi är 12 vi dansare som är med i de stora dans- och sångnumren. För mig känns det jätteroligt att göra ensembleroller, särskilt i början för att komma in i branschen och jobbet. Nu börjar man känna sig sugen på lite mer utmaning. Samtidigt älskar jag att dansa och ofta dansar ensemblen mer.

Singing in the rain är en klassiker, vad har musikalen betytt för dig?

– Man har ju tänkt att man vill göra den någon gång eftersom det är en klassiker. Filmen är ju fantastisk. Sedan är det otroligt sedan är det otroligt roligt att få dansa i regnet. Det är en bra blandning av dans och sång. Med många roliga nummer och musiken är jättehärlig. Det är riktig feel good-musikal.

Som av ett sammanträffande sätts den upp av Borlänge musikteater i vår också, du har en bakgrund där också?

– Jag har spelat i West Side Story där. Det var jätteroligt. Vi är en ganska stor skara musikalartister från Falun och Borlänge som känner till varandra. Vi har konstaterat att det kan ha lite med Borlänge musikteater att göra. Och med dans- och musikskolan i Falun och musikkonservatoriet förstås. Det har funnits möjlighet att testa på och utvecklas som artist.

Mer läsning

Annons