Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Real Group öppnar Dalhalla för året

Annons

I kväll är det säsongspremiär på Dalhalla. Temat är hela Dalhalla sjunger och på scen står The Real Group, John Pohlman och Dalasinfoniettan, under ledning av dirigent Jan-Åke Hillerud.

Men det handlar inte bara om en vanlig konsert. Publiken får också vara med och sjunga, både fyrstämmigt och unisont.

De gemensamma körsångerna finns på Dalhallas hemsida och den som vill repetera lite extra går dit en timme innan konserten börjar.

Sugarplum till Peace & Love

Det är nu klart att Sugarplum Fairy spelar på Peace & Love-festivalen för femte året i rad. Någon närmare presentation behövs inte för dessa Borlängepojkar, som på sistone spelat både i Japan och Tyskland.

Övriga artister som tillkommit är Jenny Wilson, sångerskan från First Floor Power, som släppte en hyllad soloplatta i våras. I sommar turnerar hon runt Sverige och gör ett stopp i Borlänge.

Mattias Alkberg BD släppte nyligen sin andra och lysande bra platta. BD står för Norrbotten och sångaren Mattias Alkberg sjunger även i Bear Quartet. Han vägrade låta sig grammisnomineras för debuten Tunaskolan. Inte bara för att grammisfolket felaktigt trodde det handlade om en soloartist och inte en grupp, utan också för att grammisen i sig enligt bandet är ett otyg från kommersialismens högborg.

Dreamboy gör sitt tredje besök på festivalen med sin Powerpop från Solna.

Slutligen kommer Borlänges Ragin Goblins, som för fjärde gången spelar på P&L. Hip-hop i den gamla skolan.

Ett band har också lämnat återbud. Det är Caesars, som hellre spelar i USA.

Mer läsning

Annons