Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raymond & Maria ute ur garderoben

Annons

Raymond & Maria vill framhålla kollektivet framför individerna och därför använder de inte sina efternamn i bandet.

En tidning lyckades dock luska ut att låtskrivaren Johan var Johan Kindblom, medlem i manusförfattartrion Tre Vänner med bland annat Svensson, Svensson, Cleo och Ica-reklamen på sitt samvete.

Johan Kindblom är på bilsemester i ett kokhett Italien och har baksätet fullt av barn som vill att han ska lägga på. Det har ringt en hel del i telefonen den senaste månaden, efter att Raymond & Marias första singel intog listorna.

Johan Kindblom har spelat tillsammans med gitarristen Staffan i flera olika konstellationer men för ett par år sedan började de leta efter en ny ljudbild. När de möblerat klart i musiken började de leta efter en sångerska.

- Vi träffade Maria, sedan visade det sig att hon hade en syster som sjöng - det var ju en bonus.

Nu består Raymond och Maria av sex medlemmar: sångerskorna Maria och Camilla, gitarristerna Staffan och Per, trummisen Olle och Johan Kindblom på bas. Han skriver dessutom alla texter. De handlar om konsumism, rätten att säga nej och strävan efter ett mänskligare samhälle.

Men hur går det ihop med att du gör reklamfilm?

- Jag tycker att Ica-filmerna är bra. Om människor blir tilltalade på det sätt som jag tycker att man ska prata med varandra så har jag inget problem med det.

Den 18 augusti släpps skivan.

(PM)

KARIN SVENSSON

Mer läsning

Annons