Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt kurs är tillbaka i Falun

Annons

Dalateaterns svarta komedi Rätt kurs är sedan en tid tillbaka i Falun med åtta föreställningar mellan storhelgerna efter att ha varit på turné runt om i Dalarna. Dalateatern har noterat publikframgångar i Kvarnsveden dit 200 kom, i Ludvika där Rätt kurs drog 310, i Mora där 300 kom och i Älvdalen där man fick sätta in extrastolar.

På Maxim i Borlänge kom 100 plus 100 vid de två föreställningarna. "Det är ungefär vad som brukar komma på teaterföreningens arrangemang. Vi ska fortsätta arbeta systematiskt och strategiskt med att arbeta upp en större fast teaterpublik i Borlänge", säger Dalateaterns marknadsansvariga Ann-Katrin Hernandez.

Kulturredaktionen var uppskattande i sin recension av Rätt kurs, inte minst för att, som vi skrev "det är en pjäs som levererar bitande samhällskritik i flera angelägna ämnen: geschäftet inom kursbranschen, framgångskulten, ÕdokusåpafieringenÕ av relationerna människor emellan."

Pjäsen utspelar sig på Ångerhyttans yasuragi, en spaanläggning dit människor kommer för att gå personlighetsutvecklingskurser. Målet är att de ska lämna Ångerhyttan starka, lyckliga och framgångsrika efter att ha intensivutbildats av en "diplomerad Success Coach".

Rätt kurs har stora farsartade inslag och premiärpubliken skrattade mycket.

DALATEATERN, FALUN, 27/12, 29-30/12 SAMT 3-7/1

Mer läsning

Annons