Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnhild bjuder på klassiker

Annons

Ikväll konserterar i Bjursås kyrka en intressant pianist. Ragnhild Pettersson har studerat pianospel för professor hans Leygraf, inflytelserik professor vid Mozarteum i Salzburg, samt för professor Phyllis Sellick i London. Pettersson har också en parallell karriär som organist.

Hon har turnerat i USA, England, Tyskland, Ungern och Tjeckien och har medverkat i radio och tv vid ett flertal tillfällen. Konsertprogrammet i kväll bjuder kända namn som J S Bach, Schubert och Mozart, men också den mindre kände Enrique Granados.

Trulande synder trallar på Karlfeldtsgården

AVESTA. Dalarnas Författarförbund framträder på Karlfeldtsgården i Karlbo på lördagseftermiddagen genom Iréne Reenberg, Åse Larsjos och Anette Möller.

De tre författarna ger programmet "Tre trulande jäntor", en kokande poesisoppa som är en litterär resa från Sappho till Stiernhielm, Lenngren, Kellgren och Stagnelius.

De trulande jäntorna agerar som Stiernhielms personifierade synder Kättja, Lättja och Fjättja och programmet behandlar på olika sätt, enligt Reenberg, "kvinnors eviga vilja att inte bara bli uppskattade för egenskaper mellan tårna och halsen".

Mer läsning

Annons