Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiktryck på Met-utsändning

/
  • I huvudrollen. Peter Mattei från Sverige är en av stjärnorna i lördagens utsändning från Metropolitan i Smedjebacken.

Annons

Barberaren i Sevilla är den andra i en serie om tre operor som direktsänds från Metropolitan till ett 20-tal digitala biografer i hela landet.

Operorna är matinéföreställningar i New York och sänds klockan 19.30 på de svenska biograferna. I pauserna visas direktsända bilder från backstage och intervjuer med världens största artister.

Sändningarna från Metropolitanoperan görs med den modernaste tekniken. HDTV-kvalitet återger några av operavärldens mest magnifika scenbilder och ljussättningar, och 5.1 surroundljud borgar för en stor musikupplevelse.

Barberaren i Sevilla är en nyproduktion av Rossinis klassiker där huvudrollen görs av den svenske världsbarytonen och hovsångaren Peter Mattei från Luleå. För regin står den omtalade teaterregissören Bartlett Sheer.

Direktsändningarna av operaföreställningarna görs i samarbete mellan Metropolitan Opera House och Folkets Hus och Parker som organiserar Sveriges största digitala biokedja.

I Smedjebacken är inte trycket på biljetter riktigt så stort som på andra orter, men intresset är påtagligt större än förra gången det visades opera.

- Då hade vi ett 40-tal besökare och nu har vi redan sålt cirka 75 biljetter och hoppas krypa över 100, säger Marie Johansson, Folkets hus i Smedjebacken.

Mer läsning

Annons