Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Programmet klart för nästa års operafestival

Annons

Samma kväll som årets operafestival invigdes presenterade ledningen för Dalhalla nästa års festivalprogram.

Rigaoperan och Savonlinna operafestival kommer åter till Dalhalla för gästspel.

Först ut är kortoperorna Cavalleria Rusticana och Pajazzo, den 6 och 7 augusti nästa år, avslöjade festivalledningen i går kväll. Det är samarbetet med Savonlinna operafestival som möjliggör det.

Veckan därpå, den 13 och 14 augusti, gästar Rigaoperan åter Dalhalla. Den här gången med Tjajkovskijs Eugen Onegin och Puccinis La Boheme.

Enligt Dalhallas arbetsgrupp pågår förhandling om ytterligare ett internationellt operagästspel under 2004 års festival.

Förutom operorna kommer också två intimare konserter med publik på scenen att genomföras. Vilken sångare och pianist som uppträder meddelas senare.

I arbetsgruppen för operafestivalen 2004 ingår Jerk Liljefors, producent, Per Forsström och Camilla Lundberg, styrelseledamöter och Håkan Ivarson, Dalhallas vd.

Gruppen arbetar i avvaktan på att en ny konstnärlig ledare tillsätts.

Senast i slutet av september kommer Dalhalla att ha färdigställt det kompletta programmet.

u Trött och tillgjord brittisk krimkomedi om en yrkesmördare (Stellan Skarsgård) som pensionerar sig och tvingas ta anställning som barnvakt åt efterblivne 33-åringen Bubba (Chris Penn), och får hela sin gamla yrkeskår i hälarna på kuppen.

Skarsgård är busvass, men lyckas inte rädda en film fylld av mycket lock-stock-shooting-fish-skadat trams, en liten gnutta allvar och "charmiga" excentriciteter som bara känns töntiga och klistriga.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons