Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för live-rock på Grand i Ludvika

Annons

- Det kändes som ett ypperligt tillfälle.

När Ole Valstedt, gitarrist och sångare i Bush med brinnande engagemang för musiklivet i Ludvika, såg möjligheten att använda gamla casinolokalen på Grand till levande fredagsrock hände det mesta snabbt.

Två veckor efter beslutet står allt klart för fredagspremiär.

- Många med mig vill gärna ha något mer än disko.

Vägg i vägg med plattdunket vill Ole och nattklubbspersonalen erbjuda mer liverock åt folket, säger han. Tillsammans har de sysslat med intensiva förberedelser inför första spelningen.

- Det är lite av ett projekt i början, vi ska kolla in intresset. Men det är redan band som hört av sig, trots att ryktet bara spridit sig muntligen. Och vi kan tänka oss allt från rock och blues till trubadurer på scen.

Först och främst blir det lokala band som får sätta fart på prismorna i takets kristallkronor.

- Men blir det ruljans tar vi självklart in band från Borlänge och Falun...

Premiärbandet Bushs namnval har sin egen historia. Eller egentligen inte...

- Nej, nu blev det ju både lite roligt och olyckligt att det blev så. Vi har spelat tillsammans i många år och när vi skulle ha ett namn tog vi bara till. Det har alltså inget med Irak och USA att göra, konstaterar han lite urskuldande.

Bush består förutom Ole Valstedt, gitarr och sång, av Mats Larsson, trummor och körande, Peter Larsson, bas och kör, och Jimmy Reimers, gitarr. Killarna lovar 50- 60- och 70-talsmusik, eget material kompletterat med covers.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons