Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pound hittade ny väg

Annons

Det blev lite splittrat, man kunde inte ta steget fullt ut åt något håll, säger sångaren Stefan Gustavsson om Universal Puppies mix av pop och hårdrock.

- Pound består av i princip samma folk, men det är lite hårdare musik. Alla i bandet lyssnar på hård musik, även om jag håller på med poplåtar också. Men det är skönt att kunna dela på det.

Namn- och stilbytet har inneburit en nytändning för alla inblandade. Den tidigare trummisen Janne Korpela har tagit klivet över till gitarr och en ny trummis har värvats.

Nu har en fyralåtars ep - Phantomkiller - färdigställts. Tyngden finns i botten, och melodierna är inte utkastade med badvattnet. Den är inspelad dels av bandet själva, dels tillsammans med Fredric Aspelin. I stället för att vänta på att något bolag ska nappa så ger de ut den själva.

- Det känns bra, då vet man att det blir gjort. Vi jobbar för att få distribution också.

På fredag är det svensk livepremiär för Pound i sin nuvarande form. Tidigare i vintras spelade de på Åland. I augusti blir det en ny vända med färjan. Med Universal Puppies spelade de på Åland flera gånger.

- De gillar oss och det har alltid funkat bra. Det är kul med ett vanligt uteställe där det går hem med ny livemusik och inte bara covers.

Fredagens spelning inleds med ett akustiskt set och senare på kvällen trampas disten i.

Två av medlemmarna är också med i Astral Doors, vilket konkurrerar tidsmässigt med Pound i bland. Till sommaren ser det dock lite lugnare ut för dem och då hoppas Pound att de ska hinna spela in mer material.

Fotnot: På fredag spelar även Borlängebandet Hell Patrol och Godhate från Västerås. En fet dubbelmacka med dödsmetallfyllning.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons