Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pontare lovar mustig show

Annons

– Roger Pontare var vårt absolut första val när det gällde en manlig programledare. Jag har alltid undrat: Är han så där på riktigt? Eller är det bara en roll han spelar. Nu vet jag att han är precis så där lugn och stabil som han verkar, säger Mark Levengood.

Snacket på scenen kommer att handla mycket om likheterna mellan norrlänningar och finländare.

– Vi har samma inre takt kan man säga. Jag är ju så sävlig och det är han också. Men medan han får mycket sagt med några få ord så babblar jag på hela tiden, säger Mark Levengood.

Att Roger Pontare är en stor skämtare vet alla som har sett hans egna shower. Han vill aldrig sluta snacka mellan låtarna.

– Mark och jag ska busa mycket på scenen. Det blir ett ganska uppsluppet och mustigt snack mellan oss, avslöjar Roger Pontare.

Som paussångare ska han servera två låtar till tittarna och till publiken i Nordichallen.

– Det är två maffiga nummer med mycket brus och mycket bubbel, säger han kryptiskt utan vidare förklaringar.

Han hänvisar till tystnadsplikten som SVT har lagt på de medverkande.

– Jag ska hylla Elvis i min egen tappning. Det ska jag, säger Roger Pontare och ser ut som han då har sagt alldeles för mycket.

Scenkostymeringen blir den sedvanligt multietniska med inslag från jordens alla minoriteter. Under piratnäsduken som täcker hans hjässa har hårtofsen växt till axellängd, avslöjar han.

– Alltid röd som kärlekens och eldens färg, säger Roger Pontare.

Mark Levengood har inte bestämt sig med vilken scenklädsel han ska försöka matcha Roger Pontare.

– Jag får väl flå en älg och dra på mig huden, säger han.

Så när som på hårtofsen har ju de båda programledarna identiska "frisyrer".

– Ja, men Roger har en fjolltofs och jag är alldeles för manlig för sånt trams, säger Mark Levengood.

Artisterna som droppade in i Nordichallen för att repetera sina låtar på torsdagen hade ovanlig koll på nerverna. Inte ens debutanterna var särskilt skärrade.

– Jag är aldrig nervös när jag sjunger. Jag tävlar i aerobics och har varit med på VM och det var mycket värre, säger Fernando Brito.

"No dudes en Ilamarme", som hans låt heter betyder ungefär "Tveka inte, hör av dig". Låten är riktad till Fernando Britos förra fru som han har en femårig dotter tillsammans med.

Bidraget har han skrivit själv med hjälp av Johan Larsson.
Michael Erlandsson brukar alltid vara nervös men känner sig till sin förvåning helt avspänd efter att ha landat i Sundsvall.

– Jag har en så lugn och skön ballad som är kanon. Den ska jag sjunga rakt upp och ner. Jag har ingen koreografi och det känns himla skönt, säger han.

Låten heter "Tills jag mötte dig" med text och musik av Christian Antblad och Tommy Denander. En gång tidigare har Michael Erlandsson varit med i Melodifestivalen 1990 i en grupp som hette N´Gang.

Mest erfaren av alla som är med i svenska Melodifestivalen för första gången är estniska Maarja. Redan som 15-åring tävlade hon för Estland i Oslo 1996 och i Dublin året därpå. I år gör hon alltså som Sahlene gjorde förra året, fast tvärtom.

– Jag har varit med förr och vet att man aldrig kan säga hur det går i den här tävlingen. Det är bara att ge allt i framträdandet och ha så roligt som det bara går på scenen, säger Maarja.
Det ska hon göra med en låt som heter "He is always on my mind". (PM)


ROLF SUNDBLAD

Mer läsning

Annons