Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkvännen hittade George Michael död - "Låg fridfullt i sin säng"

Den brittiske popsångaren George Michael hittades död i sitt hem av pojkvännen Fadi Fawas på juldagen. Nu berättar han om deras sista tid tillsammans.

Annons

George Michaels hem har besökts av många med hyllningar sedan beskedet om hans bortgång.

LÄS ÄVEN: Lyssning av George Michaels musik skjuter i höjden

George Michael sörjs världen över. Popstjärnan hade planerat att fira juldagen i det brittiska grevskapet Oxfordshire tillsammans med pojkvännen, kändisfrisören Fadi Fawas.

– Planen var att gå och äta lunch tillsammans på juldagen. Jag åkte förbi hans hus för att väcka honom, men han var död och låg fridfullt i sin säng, säger Fawas till The Daily Telegraph.

Enligt pojkvännen ska tiden innan George Michaels bortgång ha varit svår.

– Mycket har varit komplicerat på sistone, men George såg fram emot att fira julen, liksom jag. Nu är allting förstört. Jag vill att han ska bli ihågkommen för den han var – en underbar människa, säger Fadi Fawas till The Daily Telegraph.

Förutom familj, vänner och pojkvän sörjs den brittiske artisten av en hel värld. Dagen efter popstjärnans död ökade lyssningen av George Michaels musik på Spotify med 3 158 procent, uppger en talesperson för strömningstjänsten till TMZ.

Den amerikanska sångerskan Mariah Carey är den senaste i raden av artister som uttryckt sig om stjärnans bortgång.

"Han berörde så många i sina liv och inspirerade oss alla. George Michael var ett original. Han förändrade musik och hans musik förändrade liv", skriver Mariah Carey på sin hemsida.

George Michael blev 53 år gammal. Dödsorsaken var hjärtfel, enligt sångarens manager Michael Lippman.

Mer läsning

Annons