Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petra och Sara går till schlagerfinal

Annons

Petra Nielsen gjorde sin debut i schlagertävlingen med det glittriga shownumret Tango! Tango!.

- Jag är jättelycklig. Det känns helt otroligt, sade hon efteråt.

Storfavoriten Sara Löfgren höll för trycket trots att hon brottats med förkylning under veckan som gått. Fame Factory-eleven hade ett starkt stöd både bland de 7 000 åskådarna i publiken och ute bland de röstande i landet.

- Nej, det har inte varit jobbigt att vara favorittippad. Jag har tyckt att det har varit väldigt spännande. Det är inte alltid som folk har trott på mig i mitt liv. Så det här är jag värd, tycker jag!, sade Sara Löfgren.

De båda vinnarna representerar två helt olika genrer i Melodifestivalen. Sara Löfgrens starka ballad framfördes med rocktrulig karisma medan Petra Nielsen bjöd på en perfekt kombination av dans, sång och glamour.

Tävlingen i Karlstad bjöd annars på en skräll redan i den första röstningsomgången.

Nina & Kim som favorittippats av många åkte ur tillsammans med de mer väntade förlorarna Niklas Andersson och Jocke Bergström. Bättre gick det för Sarek som tillsammans med Karl Martindahl gick vidare till Andra chansen - ett uppsamlingsheat för de låtar som inte nådde riktigt ända fram.

Till skillnad från förra året höll programledarna en ganska låg profil.

Charlotte Perrelli, Peter Settman och Ola Lindholm gjorde visserligen en dansant entré, men trion lät bli att dra uppmärksamheten från artisterna genom att sjunga och/eller flyga över publiken i vajrar.

Deltävlingen i Karlstad bjöd på ett rekordstort antal röstande. 590 453 personer ringde in för att rösta på sin favorit. (PM)

SARA ULLBERG

Mer läsning

Annons