Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perssons pack till Garaget i Avesta

Annons

Glädjen kommer nog att stå högt i tak på lördag, säger Ingemar Gustafsson, en av de drivande i föreningen.

I juni, för knappt ett år sedan, körde föreningen sin första spelning i det gamla ombyggda tvätteriet på Månsbacken i Avesta. Då var det bluesräven Sven Zetterberg som stod på scenen.

I dag är 300 personer registrerade som medlemmar och mellan 75 och 100 personer dyker upp på varje spelning, fler får föreningen inte ta in i sina lokaler på grund av brandsäkerheten.

-Leif Johansson som drog i gång det här hade gått och funderat i flera år på att skapa en ny musik- och kulturscen i Avesta. Många ställen här arrangerar spelningar men det är för en väldigt ung publik. Medelåldern på våra medlemmar är lite högre. Vi vänder oss helt enkelt till en lite äldre publik, säger Ingemar Gustafsson.

Hittills har föreningen kunnat presentera artister som Eldkvarn, Stefan Sundström och Jack Wreeswijk, och även vårens program bjuder på en hel del intressant.

Bland annat kliver Claes Yngström och Sky High, Kajsa Grytt och Dag Vag upp på scenen senare i vår. Men först är det alltså dags för återförenade Perssons Pack att spela nu på lördag.

-Det ska bli kul med ett klassiskt gammalt svenskt röjband som Perssons Pack. Jag vet inte riktigt hur många biljetter vi sålt till på lördag men det kommer att bli en rolig spelning, säger Ingemar Gustafsson.

Fotnot. Den som är intresserad av att gå på Garagets spelningar anmäler sig för medlemskap på hemsidan www.kulturgaraget.se. Där finns också information om kommande spelningar.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons