Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pers Anna Larsson gästar Dalhalla

Annons

Redan i vintras tog alla 8 000 biljetter slut till de två konserterna med Kalle Moraeus, Hej Kalle och Orsa spelmän. Nu kan de som är intresserade av kvällens konsert, och inte har biljett, bara hoppas att enstaka bokade biljetter som inte betalats i tid har kommit in dagarna innan konserten.

Det har nästan blivit tradition i Dalhalla med Orsa spelmän, några av de mest dynamiska traditionsbärarna inom folkmusiken i Sverige just nu.

Under kvällens konsert gör alten Pers Anna Larsson ett av alltför få framträdanden i Dalarna. Och hon får stort utrymme i konserten. Hon sjunger Pärra Moraeus Koppången (som för övrigt inspirerat många, inklusive Ann Sofie von Otter att göra inspelningar).

Pers Anna gör flera folkvisor men sjunger också känd klassisk musik som habaneran ur Carmen, Händelarian Lascia ch'io pianga och musik ur Bernsteins Candide.

Under våren 2003 sjöng Pers Anna in två sångcykler av Mahler. En av världens främsta dirigenter, Claudio Abbado, stod på dirigentpulten. Skivan kan inte komma ut innan den kompletteras med en tredje sångcykel och Abbado och Larsson har svårt att få sina scheman att gå ihop.

- Jag har givit massor av konserter i år. Främst i USA, England och Tyskland. Bland de större var Matteuspassionen i England.

Pers Anna har fortsatt att sjunga Erda i Wagners Rhenguldet i München, en roll hon också gjort i Dalhalla.

- För sångare är Dalhalla fantastiskt. Det är en otrolig akustik och det är underbart att med en oförsärkt röst kunna fylla ett så stort rum som det faktiskt är.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons