Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt bakgrundsljud

Annons

Längtar du efter ett tidigt nittiotal då den svenska kommersiella popmusiken var lika intressant som att se på när målarfärg torkar?

Tycker du att GES senaste skiva var den mest befogade återföreningen på flera år? Är du 35- 40 år och vill ha mer från dina tonårsidoler som sjöng och spelade på Vill ha dej och Fantasi? Då kanske det här är skivan för dig.

Okej, Style återförenades ju redan förra året i och med schlagerfestivalen då de framförde låten Stay the night som kvalificerades in som tittarnas val i delfinalen. Men nu är det endast producenterna, låtskrivarna och framför allt artisterna Christer Sandelin och Tommy Ekman som har gått ihop för att fylla ut sin liverepertoar med nya låtar mellan alla gamla hits.

Det är ganska mycket vad man kan förvänta sig av sådana här två figurer.

Det är ett stadigt discobeat genom hela skivan, och Tommys och Christers röster som svalt trallar igenom 14 låtar som alla behandlar det universella ämnet kärlek.

Som sagt, duon vill ut och turnera med ett gäng nya och fräscha låtar men att lyssna till den här skivan känns allt annat än just nytt och fräscht. Efter 25 år i popmusikbranschen känns det inte som att det här paret utvecklats eller förnyats en millimeter.

Men det är trots allt inte där det stora problemet ligger. Det här är en sådan outhärdlig samling onyanserade solskenslåtar att det ger en motsatt effekt och du blir i stället irriterad.

Men har du inga högre krav och bara vill ha en mysig, skön och glad skiva i cd-spelaren som bakgrundsmusik till din efterlängtade semester är det här alldeles perfekt muzak.

JOHANNI SANDÉN

Mer läsning

Annons