Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Gessle kommer till Leksand

/

Annons

Det är snart fyra år sedan Per Gessle släppte hyllade Mazarin. Plattan, som var Gessles första soloplatta på svenska sedan 80-talet smögs ut men blev en hejdundrade succé som tog sångaren på sängen.

Nu har den svenske popsnickraren en ny skiva på gång, följaktligen döpt till En händig man. Likt Mazarin är plattan inspelad i Skåne med de ständiga medarbetarna Christoffer Lundquist och Clarence Öfwerman.

"Vi har genom åren hittat en känsla och ett arbetssätt som är väldigt speciellt och det kändes naturligt att fortsätta denna kreativa resa tillsammans", säger Per Gessle i en kommentar på sin hemsida.

I samband med plattan ger sig Gessle ut på sommarturné, döpt till En händig man på turné.

"Musikaliskt kommer det att bli ett fyrverkeri av allt möjligt, nya sånger förstås men också många av mina Gyllene Tider-låtar som jag vet folk vill höra", säger Gessle.

Den 11 juli hålls premiären på fotbollsarenan Örjans Vall i hemstaden Halmstad. Finalkonserten är förlagd till Sjöhistoriska museet i Stockholm den 12 augusti. Med på turnén följer bland andra Lundquist och Öfwerman samt nya stjärnskottet Helena Josefsson och Gyllene Tider-gitarristen Mats "MP" Persson.

En händig man släpps den 13 juni.

Henrik Larsson/TT Spektra

Mer läsning

Annons