Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Gessle fick rätt i engelsk domstol

Annons

London. En engelsk domstol har friat Per Gessle från Stephan Malmstedts anklagelser om låtstöld. I en serie juridiska processer har Stephan Malmstedt hävdat att Roxette-låten "Sleeping in my car" bygger på hans "Jenny and I". Efter att Malmstedt flyttade till England fortsatte han processandet där, utan att få något gehör.

I ett pressmeddelande skriver Per Gessle att: "Malmstedt har i snart 10 år försökt driva sin kampanj utan framgång i Sverige och när han nu sökte ytterligare en väg i England blev resultatet således detsamma. Det är min förhoppning att denna episod härmed tagit slut."

(PM)

Vanessa Redgrave kämpar för tjetjensk ledare

Köpenhamn. Den brittiska stjärnskådespelerskan Vanessa Redgrave har engagerat sig för den tjetjenske vicepremiärministern Akhmed Zakajevs sak. Zakajev sitter häktad i Danmark på begäran av ryska myndigheter som misstänker honom för inblandning i terrorattacken mot teatern i Moskva. Redgrave kämpar för att han inte ska utlämnas, skriver Berlingske Tidene.

Redgraves politiska engagemang är inget tillfälligt infall. Hon har länge ursinnigt kritiserat Ryssland för att använda tortyr och otillåtna vapen i Tjetjenien och anklagat Kreml för att ha förvandlat delrepubliken till ett koncentrationsläger. (PM)

"Spiderman"

slår säljrekord

Stockholm. Årets största publiksuccé på bio - "Spiderman" - tycks bli en storsäljare även på video och DVD. I Nordamerika slog filmen försäljningsrekord för premiärdagen med sju miljoner sålda exemplar. Efter tre dagar hade filmen sålt för närmare två miljarder kronor, skriver Reuters. (PM)

Mer läsning

Annons