Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per brinner för sitt eget material

Annons

Per "Flamman" Westling, med rötterna i Bjursås, har spelat med The Virtues men till skillnad från resten av Stockholmsbandet haft sin bas i Göteborg. Det var när Per Westling träffade basisten Nikke Ström (Nationalteatern) och drog med Johan Håkansson som tanken på ett eget band blev verklighet.
- Vi hittade varandra så bra alla tre. Det blev ett band av oss ganska snabbt. Det gick också snabbt att spela in skivan, säger Per Westling.
Flammans debutalbum släpptes i mars. Med lika delar Neil Young och Beatles är Surprising sun ett resultat av Per Westlings egen musiksmak.
- Flamman är en grej på skiva och en grej live. På plattan är låtarna korta, det är något slags rootsig rock med influenser av pop. Live kan låtarna bli hur långa som helst.
- Det är första gången jag skrivit alla låtar själv. Låtskrivandet har pågått länge och jag har suttit och spelat in egna demos där jag gjort allt själv, med en ganska opretentiös inställning.
Att gå från att göra demos till att spela in en färdig platta var ett stort steg för Per Westling, eftersom materialet är hans eget.
- När jag gjort demos har jag hållit på och putsat på låtarna rätt så länge, just för att det inte skulle bli färdigt. Det svåra kom när skivan var klar, för då var man tvungen att stå för den.
Tillsammans med fyra andra band från Göteborg reste Flamman till Austin och spelade på musikfestivalen South by Southwest.
- Det var grymt roligt. I sommar hoppas jag kunna spela en del med Flamman, kanske det blir något i Dalarna, säger Per Westling.
Carl-Magnus Fagerholm

Fotnot: Surprising sun recenseras på skivsidan.

Mer läsning

Annons