Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pekingoperan kommer till Ludvika

Annons

Förutom Aveny i Ludvika framträder ensemblen endast i Oslo och Helsingfors under sitt skandinaviska besök.

- Besöket är ett led i det goda kultursamarbetet som Ludvika haft genom åren med Kina, säger kulturchefen Tommy Sellstedt. Inte minst har Ludvika Minicirkus en stor del i att det är så, genom sina besök. Just nu har vi också konstnären Frans van Bruggen i Kina för att utföra en del utsmyckningar. Samarbetet mellan Kina och ABB gör också att Ludvika inte är något okänt begrepp för gästerna.

Till föreställningen i Ludvika kommer också en grupp från kinesiska ambassaden, med ambassadören i spetsen, berättar han med illa dold stolthet.

Arrangemanget görs i samarbete med Ludvika Musiksällskap, som svarar för de praktiska detaljerna kring själva föreställningen på Aveny och evenemanget ingår i sällskapets abonnemangsserie.

Detta gör att tillgången på biljetter för allmänheten blir begränsad.

Cirka 250 biljetter är disponibla, berättar Sellstedt och man beräknar att dessa kommer att få snabb åtgång.

De kinesiska gästerna kommer att tillbringa två dagar i Ludvika och som av en lycklig händelse kommer de bland annat, att kunna vara med om Bild och Forms "Lysmasken".

Den föreställning som kommer att ges i Ludvika är halvannan timme lång och utgör ett axplock ur Pekingoperans repertoar. Det handlar om mycket mera än vad vi västerlänningar i dagligt tal lägger i begreppet opera.

Här finns musik, dans, akrobatik, en totalupplevelse efter en 200 år gammal modell.

Publiken kommer att få en folder, utarbetad av Mora Borén, i sin hand på Aveny. Här finns en beskrivning av programmets olika avsnitt, som ger den ovane besökaren en fin hjälp in i Pekingoperans kulturella uttrycksformer.

- Våra gäster bjuder på en högtidsstund på Aveny och vi kommer att göra allt för att framstå som en bra värdkommun, säger Sellstedt. Fattas bara när vi får ett besök av den här digniteten.

Efter föreställningen bjuder kommunen på "mingelparty". Dock ej kinamat.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons