Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peace & Love hyllar Björn Afzelius

/
  • Björn Afzelius. Foto: Scanpix
  • Hyllningskonsert. Olle Nyberg och Globetrotters spelade med Björn Afzelius under många år. De är ett av många band som kommer att hylla Afzelius under Peace & Love.

Annons

Peace & Love och Urban Näslund, som jobbat internationellt med Björn Afzelius, har under många år jobbat för en hyllningskonsert för Afzelius som gick bort i februari 1999.

Globetrotters, som spelade med Björn Afzelius under många år, ville först inte ställa upp.

- När han dog fick vi många förfrågningar om att komma och spela. Men det kändes som att beträda helig mark, säger Olle Nyberg, Sollerön, som spelar keyboard i Globetrotters.

Till slut ställde bandet upp på en konsert i Köpenhamn som gav en enorm respons. Sedan dess har det blivit fler hyllningskonserter.

Och i år, då Björn Afzelius skulle fyllt 60 år, blir det en hyllningskonsert under Peace & Loves första dag, torsdagen den 28 juni.

Förutom Globetrotters medverkar Åge Aleksandersen, norsk artist i samma genre som Afzelius, Katia Cardinal, nicaraguansk artist samt ett antal hemliga gästartister.

- De flesta finns redan på festivalen och kommer att framföra en låt var, berättar Jesper Heed.

Presentatör blir Ewert Ljusberg.

- Björn Afzelius är en av de viktigaste svenska låtskrivarna och sångarna genom tiderna, säger Jesper Heed.

- Hans tänkvärda texter och budskap sammanfaller väldigt väl med det som Peace & Love står för. Det här är därför en av de viktigaste saker vi gjort.

Mer läsning

Annons