Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P & L-listan fortsätter att fyllas på

Annons

Det börjar dra ihop sig till sommaren och med det bland annat Peace & Love i Borlänge den 8-9 juli.

Ett av de mest spännande namnen hittills är Khonnor, en artist som var blott 16 år när han spelade in debuten Handwriting, som kom förra året. I januari var han med i svt:s serie This is our music, där han bland annat berättade att hans föräldrar inte ens visste om att han spelat in och givit ut en kritikerrosad platta. Den var inspelad i hemlighet i hans källare.

Om det är med deras vetskap han nu kommer att spela på Peace & Love ska vara osagt. Paralleller har hur som helst dragits till My Bloody Valentine och Prefab Sprout. Bland andra.

The Similou från Göteborg har jämförts med The Tough Alliance (som också spelar på P&L) och The Knife och i mars släppte de albumet So hot right now, som är en fusion av alla möjliga olika musikstilar. Det innehåller allt från det jazziga titelspåret till den Ghostbustersinfluerade singeln Ladykillers.

Alice in Videoland har spelat i Dalarna några gånger förut och deras discopunkpop gav dem bland annat priset för bästa nykomling på Scandinavian alternative music awards 2003. I juni släpps en ny singel med bandet.

Slutligen kommer en svensk gammal hjälte från vårt grannlän i öster. Per Persson gjorde sig i början av 90-talet känd med sitt dåvarande band Perssons Pack med låtar som Små små saker och Tusen dagar härifrån. 1995 splittrades bandet strax efter att sista skivan kommit. Nu backas Per Persson upp av ett nytt band bestående av av Peppe Lindholm, Erik Brodén och Dedde Malmqvist.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons