Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ozzy och Sabaton på Hultsfred

Annons

Nu är det bekräftat. Ozzy Osbourne kommer till Hultsfred 2007. Falubandet Sabaton gör honom sällskap.

När Rockparty presenterade de första namnen till årets Hultsfredsfestival på måndagsmorgonen, toppades listan av hårdrockslegenden Ozzy Osbourne. I topp på listan fanns också svenska Timbuktu och The Ark, följda av namn som australiensiska Wolfmother, tyska Joy Denalane och från Sverige Salem al Fakir och Asha Ali.

Välkända för Dalarnas hårdrockspublik är förstås Falubandet Sabaton som fick en ordentlig skjuts i karriären förra året. Bandet spelade in sin skiva Attera Dominatus, uppföljaren till den officiella debuten Primo Victoria, och röstades fram av lyssnarna som 2006 års bästa band i P4-programmet Dist. De har redan hunnit besöka Hultsfred, men då på festivalen Gates of Metal.

Biljetterna till festivalen släpps den 21 februari och i år ökar man på antalet tillgängliga biljetter. Inledningsvis släpps 28000 biljetter istället för de vanliga 25000.

- Vi satsar hårdare varje år, men har i två år sprängt den ursprungliga kapaciteten på 25 000 biljetter inledningsvis. Därför vill vi lägga ut fler från början, säger festivalchefen JP Bordahl.

FREDRIKA HILLERVIK/ TT SPEKTRA

Mer läsning

Annons