Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omöjligt uppdrag i Smedjebacken

Annons

Det omöjliga uppdraget slutfördes galant i fjol. Nu återstår andra upplagan av samma "mission".

Festivalgeneralen Fredrik Gleisner hoppas på samma fina uppslutning som förra året. Då besökte nästan 3 000 personer festivalen.

- Det känns lika omöjligt den här gången. Men det blev ju dundersuccé förra året så det borde det bli i år också med band som Saxon. Funkar inte det så funkar ingenting, säger Fredrik Gleisner, Goatbridge Productions.

Fredrik Gleisner medger att han är mycket stolt över att ha bokat de brittiska hårdrockslegenderna i Saxon. Det här blir bandets enda Skandinavienspelning i sommar. Smedjebackens kommun har 13 000 invånare, lika stort som Hultsfred ungefär. Och det finns faktiskt fler likheter. Båda är bruksorter och båda har en pop-rockfestival.

- Man kan ju säga att vi är ett Hultsfred i miniformat. Vi vill försöka vara en proffsig och vänlig festival som visar omtanke, säger Fredrik Gleisner. Festival Mission Impossible II har inget speciellt tema.

- Musiken talar för sig själv. Vi har få band, men ett för varje musikstil. Det symboliserar festivalen ganska bra, säger Gleisner.

Att fixa sponsorer till festivalen har inte varit lika enkelt som förra året, enligt Fredrik Gleisner. Kommunalrådet Leif Nilsson i Smedjebacken har framfört att han inte vill riskera att årets Mission Impossible blir den sista på grund av kommunal snålhet.

- Det här gynnar ju det lokala näringslivet. Man skulle önska att de visade lite större intresse och insåg att de skulle kunna tjäna på det. Det borde ju ligga i deras intresse att visa att de finns. Folk som kommer vet ju inte var den lokala pizzerian ligger till exempel, säger Fredrik Gleisner.

Fotnot: Huvudarrangör för Festival Mission Impossible är Goatbridge Productions.

Camping kommer att finnas i anslutning till festivalområdet. Festivalen är handikappanpassad.

Dalatrafiks linje 36 avgår Smedjebackens busstation 02.10 mot Ludvika. Turen fortsätter till Borlänge om resande finns dit. Linje 37 från Smedjebacken till Söderbärke avgår från Smedjebacken busstation 01.40.

För övriga turer se Dalatrafiks hemsida: http://www.dalatrafik.se

Mer information om festivalen hittar du på www.festivalmi.com

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons