Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Ferner laddar för skräckshow på Hultsfred

Annons

Bröderna Per och Olle Ferner tillbringar större delen av sin tid på årets Sweden rock i backstageområdet. Där dricker de oändligt många koppar svart kaffe, och gör sitt bästa för att sälja in sin företagsidé om dvd-produktioner till skivbolagsfolk.

Hårdrocksmagasinet Sweden rock är den första svenska tidning som nappat på Pers och Olles idé att lägga med en bonus-dvd med musiksmakprov från olika band i ett nummer av tidningen.

Det tidningen är lite nyfiken på för tillfället är dock Olle Ferners musikprojekt Avsmak, som spelar på Stora dans på Hultsfred i år.

Olle poängterar noga att Avsmak inte har någonting att göra med brödernas dvd-produktioner. Inte helt utan anledning,

- Avsmak har jag hållit på med i åtta år. Det är bara min grej.

Grejen är splatterhiphop med svenska skräcktexter.

- Jag har spelat trummor så länge, så jag ville göra någonting annat. I Sverige är det ingen annan som kör skräckhiphop, berättar Olle Ferner.

Ibland agerar Olle Ferner ensam under namnet Avsmak. Ibland samlar han ihop en flock musiker och kallar det Avsmak & Sjukdomshärd.

Det är horror-hiphop med rap på svenska, med fiol, tangohäng, splatterös och vinylscratching.

Olle Ferner har en tämligen gedigen punkbakgrund i Falun. Han har spelat med Inglorius Bastards, han har spelat med Bad Habits, och för närvarande spelar han trummor med 21 Lucifers.

Men på Hultsfredsfestivalen är det alltså skräckshow, hiphop, storband och Avsmak som gäller. En festival-tripp-trapp-trull för Olle Ferner som spelat med Bad Habits och Inglorious Bastards 2002 och 2003, och nu alltså återvänder till brottsplatsen för tredje året i rad.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons