Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oldtimern valsar vilt

Annons

Det har varit Virrit Värre med nyårsrevy i Falun de senaste åren. Men nu är den gamla hederliga revytraditionen tillbaka i ny uppsättning.

Falu Nyårsrevy med paret Eva Sundberg och Pigge Hesselman i Swing Production debuterade på nyårsafton med en klassisk nyårsrevy med högt tempo och mycket skratt.

Revyn Virrit Värre speglade samhället som det är i dag, jakten på trygghet och statusprylar och det enorma flödet på information vi tvingas leva med.

Det är en nummerrevy med fart och fläkt, bra och välskrivna sketcher blandat med sångnummer med tänkvärda texter.

Som vanligt fick flera makthavare på nöten, bland annat utrikesminister Laila Freiwalds i en nyskriven text till låten Mack The Knife, framförd av Maud Mogren, med anspelning på Tsunamikatastrofen för ett år sedan.

Även landstingets starke man Alf Johansson fick bokstavligen en spark i baken liksom idrottsminister Bosse Ringholm, som gjort flera grodor under året.

Det var svårt att hitta några svagheter i revyn, men desto lättare att finna guldkorn; som Kurt Sävström, den gamla revyräven från Borlänge iklädd trikå som danslärare, bara åsynen fick publiken att garva.

Ett annat nummer av hög klass var Mats Naxe och Sari Ahonen i Vad är det han säger, som anspelar på hur bra chefen tycker det är på jobbet.

Baksidan är dock en helt annan, och Sari översatte med ett magiskt kroppspråk som förklarade hur det egentligen var.

Ett annat skrattnummer var Sari Ahonen, utklädd till Falukorv som en symbol för staden på Falukorvens dag. Sari i slimmad korvtrikå med knorr på änden är en fröjd att skåda.

Det bästa numret var nog trots allt när hela ensemblen gjorde sketchen Gullevi, om hur folk åker till Ullared och inhandlar kläder.

Alltigenom var det en rolig och omväxlande revy som lockar till många skratt, med en ensemble som både kan roa och underhålla med sång och emellanåt även några danssteg.

Sävström, Halfvarsson och Naxe - en säker herrtrio att luta sig mot. Damfemman Ahonen, Thunell, Nordenberg, Mogren och Marie Nilsson, den sistnämnde en riktig glädjespridare som älskar att stå på scen.

De svarade alla för en strålande insats.

Virrit Värre är en högklassig revy som ni inte får missa.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons